Een fotoshoot, hoe gaat dat in zijn werk ?

Van zodra u een fotoshoot hebt geboekt ontvangt u per post een handige folder waarbij we inzoomen op de voorbereiding.
Denk maar aan kledij, accessoires, visagie, voorbereiding van de kinderen, huidverzorging, timing,...
Kortom, alle do's en dont's worden in deze folder toegelicht zodat u perfect voorbereid op de afspraak verschijnt ...

1planning

Alles begint bij het vinden van een geschikt moment. Hiervoor maakt u gebruik van onze online agenda. Wilt u kinderen laten fotograferen zorg er dan voor dat ze uitgerust zijn. U plant dit dus beter niet net na een lange schooldag of op het einde van een schoolweek, maar beter op woensdagnamiddag, in het weekend of tijdens een vakantieweek.

Ook voor volwassenen geldt dat u sowieso voldoende tijd moet voorzien voor de fotoshoot. Waarom hiervoor niet eens een half dagje of een hele dag vrijaf nemen? Goed uitslapen, kapperbezoek, massage, schoonheidsbehandeling, .... Vermijdt in elk geval dat u naar de studio moet 'rennen'. Zorg ervoor dat iedereen, uzelf, uw partner, de andere gezinsleden, goed weet dat een fotoshoot persoonlijke voorbereiding vraagt (lichaamsverzorging, kledij selecteren, ...) en dat ze dit dus best goed inplannen voor die bewuste dag.

2 De fotoshoot

Hét moment waar u naartoe hebt geleefd. Hoe beter de voorbereiding, hoe vlotter alles zal verlopen. We verwachten u ongeveer een kwartiertje voor het afgesproken uur.

We bouwen de fotoshoot op in verschillende stappen, afhankelijk van uw wensen en verwachtingen én van de beschikbare tijd. Met kinderen betekent dit doorgaans dat we zeer rustig van start gaan om op het einde eens goed uit de bol te gaan! Hou er rekening mee dat het voor iedereen even wennen is om voor de camera te staan.

Wees geduldig, geef uzelf de tijd en vooral: laat u leiden door de fotograaf... zij kent de knepen van het vak en weet uit ervaring hoe ze dit moet aanpakken.

3 kijksessie of viewing

Kort na de fotoshoot volgt een afgesproken moment, waarop wij samen met jullie de geslaagde beelden opnieuw bekijken. We doen dit met een mooie videopresentatie met bijpassende muziek. Zo kunnen wij alle mogelijkheden toelichten, de verschillende kleurafwerkingen tonen, formaten en materialen kunnen aan bod komen. We zetten foto's naast mekaar om ze te vergelijken, eventuele aanpassingen worden besproken, retouches genoteerd, uitsnitten gemaakt, ... Indien u ons op voorhand foto's van uw interieur hebt bezorgd (zie volgende punt), dan gaan we de door ons gemaakte voorstellen hier presenteren. In elk geval, voorzie hiervoor de nodige tijd en als het kan, doe dit zeker zonder uw kleine rakkers erbij. Een kijksessie kan enkel op afspraak en boekt u hier.

4 interieur simulatie

Wanneer u overweegt om van één of meerdere foto's een mooie wanddecoratie te laten maken dan helpen wij u graag bij de keuze op vlak van afwerking, formaat en kleur. Dit doen we best aan de hand van foto's die u ons bezorgt van uw interieur. Dit lijkt misschien moeilijker dan het is . Klik hier om te bekijken hoe u dit best aanpakt. Tien minuutjes tijd en een degelijke smartphone. Meer heeft u niet nodig.

5 Photoshop / beeldoptimalisatie

Nadat we uw bestelling mochten noteren werken we deze heel nauwgezet af. Het betreft immers stukwerk en maatwerk. Elk beeld, hoe klein of groot ook, wordt tot in de puntjes geoptimaliseerd en afgewerkt. Dit 'photoshoppen' heeft enkel de bedoeling om uw portret nog mooier te maken dan het al is. Geen detail ontsnapt hier aan het oog van onze beeldbewerker. Naast de door u aangegeven gewenste retouches ( bv. huidcorrecties) gaat hij er ook voor zorgen dat kledij perfect ligt, haarlokken netjes aansluiten, reflecties uit de brilglazen verdwijnen, kleuren absoluut perfect worden gereproduceerd, enz enz. De lijst is oneindig en vraagt ook veel tijd. Maar die besteden wij graag voor u.

6 Afwerking / Prints

Onze beelden, uw foto's, worden stuk per stuk op maat afgewerkt voor u. Tijdens de kijksessie konden we alles presenteren en heeft u keuzes gemaakt afhankelijk van de beschikbare ruimte, interieur of buiten, enz. Ons gamma omvat uitsluitend kwaliteitsproducten die ervoor zorgen dat uw beelden voor lange tijd de perfecte uitstraling genieten die ze verdienen. Of het nu gaat over een foto op dibond als grote wanddecoratie of een foto op houten blok voor op de kast, we zorgen er telkens opnieuw voor dat dit tot in de puntjes wordt gerealiseerd. De grotere formaten wanddecoraties worden aan erkende vakateliers uitbesteed. De andere zaken doen we zelf. Op de pagina afwerkingen treft u een overzicht aan met daarbij telkens een korte omschrijving van het product in kwestie. Uiteraard bent u steeds welkom in onze winkel- fotogalerij en ook in onze tuin om enkele realisaties te bekijken.

 

Alle beelden op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd © Ingrid Weyers