Wie zijn we?

Sinds 1990 bouwden Ingrid en Rik hun fotostudio uit tot een begrip dat staat voor stijlvolle fotografie.
Terwijl Ingrid zich bekwaamde in haar studiofotografie, legde Rik zich toe op de professionele beeldbewerking.

Ingrid Weyers

Fotograaf in hart en nieren

Ingrid kreeg de voorliefde voor de fotografie mee van haar vader, André.
Hij zette voor haar de deur open naar de ietwat magische wereld van de donkere kamer, het flitslicht en het gevoelige negatief...

De klassieke hogere opleiding aan het gerenomeerde NARAFI te Brussel vormde haar tot de fotografe die ze van meet af aan wou worden ... die van de mens in al zijn facetten.
Van newborn baby tot gezegende leeftijd, van mooi tot uitzonderlijk mooi. Gaandeweg ontwikkelde ze de gave om iedereen zichzelf te laten zijn voor haar lens.
De resultaten liegen er niet om: newborn baby's, tieners, ouderen, Ingrid lukt er telkens weer in om hun persoonlijkheid passend in beeld te brengen.

In haar reeds lange carrière ontving Ingrid bij regelmaat klinkende prijzen, zowel in binnen- als buitenland.
En hoezeer dit haar ook heeft gestimuleerd om zich alsmaar verder te vervolmaken, toch blijft het de appreciatie van haar klanten die haar het meest motiveert.
Dat de generaties mekaar opvolgen als vaste klanten in de studio laat geen twijfel bestaan.

 

Achter elke sterke vrouw ...

Rik werkt voor het grootste deel van zijn tijd als photoshop-beeldbewerker en heeft zich vooral toegelegd op het echte high-end retouchewerk dat ervoor zorgt dat een portret nog mooier wordt dan het al is, zonder dat het daarbij zijn oorspronkelijk karakter verliest.

Hij staat ook in voor het afdrukken, versnijden, verlijmen en lamineren van alle beelden.
Dit werk 'achter de schermen' vraagt veel geduld en nauwgezetheid.

Rik is steeds bereid om aan de slag te gaan met uw eigen (soms oude en beschadigde) beelden. Fotomontages, restauraties, inscannen, archiveren, ....
In het geval van oude of beschadigde beelden stelt hij alles in het werk om ze in hun oorspronkelijke staat te herstellen vanuit het besef dat elk beeld van onschatbare waarde is voor de eigenaar.
Geen uitdaging is hem teveel. Voorbeelden van zijn fotorestauraties kan u hier bekijken. Gaandeweg bouwde hij een reputatie op die ondertussen tot ver
buiten de landsgrenzen is gekend.

Daarbij blinkt hij uit in de details.
Eindeloos geduld en doorgedreven drang naar perfectie typeren zijn werk. Vele vakfotografen merkten dit door de jaren heen op en begonnen op zijn diensten beroep te doen.
Dat het digitaal retoucheren meer omhelst dan enkel een puistje weg te werken hier en daar, bewijzen de voorbeelden op zijn vak-website

 

Alle beelden op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd © Ingrid Weyers